Jurnalul orei 17, 15 Iulie
Jurnalul orei 17:00 15 iulie 2021, 20:41 | 1925

Prezentat de Vasile Luchianu

Procuratura Generală a anunțat că va solicita noului Parlament să interpreteze legea care se referă la imunitatea deputaților, ale căror nume figurează în dosare penale, iar în funcție de poziția noului Legislativ, va decide dacă va solicita repetat ridicarea imunității unor deputați. Procuratura a făcut precizările în legătură cu situația deputaților realeși Ilan Șor, Denis Ulanov și Petru Jardan.

Zăpușeală și maxime termice de 38 de grade Celsius au fost înregistrate astăzi în Chișinău. Autoritățile municipale se lăudau că în toate sectoarele capitalei, în locurile publice aglomerate, au fost instalate corturi anti-caniculă și că acestea vor funcționa în intervalul orelor 11.00-18.00. O echipă Jurnal TV a mers astăzi în toate sectoarele Chișinăului să caute corturile, dar au fost de negăsit. În schimb, am depistat câteva puncte improvizate unde era apă și o umbrelă. Ce spun oamenii despre așa-numitele corturi anti-caniculă, aflați din reportajul ce urmează.

Vaccinul Johnson & Johnson poate combate chiar și noile mutații ale coronavirusului, iar reacțiile adverse sunt destul de rare, a declarat medicul epidemiolog Angela Paraschiv astăzi, într-o conferință de presă. Potrivit expertului, trombozele sunt în proporție de un caz la cinci milioane de persoane. Vaccinul american se administrează într-o singură doză și este permis chiar și persoanelor care suferă de boli cronice. Serul Johnson & Johnson va permite atingerea mai rapidă a unei imunități colective, susține Angela Paraschiv.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie