Au omorât un protestatar de la Șor
Justiţie 6 iunie 2023, 17:29 | 1029

Un individ din Chișinău a fost condamnat la 13 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, pentru o infracțiune săvârșită în toamna anului trecut. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Cel vizat a snopit în bătaie un bărbat, care a murit ulterior la spital. Victima venise la Chișinău la o acțiune de protest și a rămas pe noapte la un prieten. Crima s-a făcut la beție.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, tragedia s-a produs în noaptea spre 31 octombrie 2022, în sectorul Botanica. Victima cu alți doi consăteni, veniți din Glodeni la protestul organizat de Partidul Șor, l-a contactat pe prietenul inculpatului și l-a rugat să-i lase pe noapte, deoarece microbuzul cu care au venit la manifestație a plecat.

COMUNICATUL PROCURATURII GENERALE: "După ce au stat la masă și au consumat băuturi alcoolice, între gazdă și unul dintre oaspeți, un bărbat de 57 de ani, s-a iscat o ceartă, care a generat în bătaie. Inculpatul s-a implicat și, împreună cu gazda, i-au aplicat victimei multiple lovituri cu mâinile și picioarele în diferite zone ale corpului. Peste câteva zile, victima a decedat la spital."

În cadrul ședinței de judecată, inculpatul în vârstă de de 39 de ani pleda nevinovat, dar procurorii au reușit să demonstreze vinovăția. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Acum patru luni, instanța s-a pronunțat și în privința gazdei. Prin hotărârea Judecătoriei Chișinău, bărbatul a fost condamnat la nouă ani de închisoare, pentru că și-a recunoscut integral vinovăția și a beneficiat de reducerea limitelor pedepsei. De asemenea, prin sentința instanței, acesta a fost obligat să achite 100 de mii de lei familiei victimei drept prejudiciu moral, se mai arată în comunicatul Procuraturii.

Opinia ta contează. Comentează!