Jurnalul orei 15, 24 Mai
Jurnalul orei 15:00 24 mai 2023, 15:56 | 514

Prezentat de Călin Jucovschi

Guvernul va propune Parlamentului prelungirea, pentru încă 60 de zile, a stării de urgență, începând cu ziua de 4 iunie. Situația e dictată de războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, a argumentat ministrul de Interne, Ana Revenco. Ședința de astăzi a Guvernului a fost marcată, iarăși, de un schimb de replici acide între prim-ministrul Dorin Recean și guvernatorul în exercițiu de la Comrat, Irina Vlah.

Consilierul municipiului Comrat, Stepan Cara, riscă să rămână fără funcție și fără bunuri. Autoritatea Națională de Integritate afirmă că Stepan Cara a încălcat regimul juridic al declarării averii. Diferența dintre venituri și averea nejustificată este de aproximativ trei milioane de lei.

Procurorii din Ucraina au pornit peste 77 de mii de dosare privind crimele de război. Acest număr este provizoriu, spun autoritățile, potrivit cărora este imposibil, deocamdată, de a înregistra crimele comise de ruși în teritoriile ocupate. Procurorii au în vedere și peste 19 mii de cazuri de deportare ilegală a copiilor din Ucraina. Experții independenți cred însă că ar fi cel puțin de opt ori mai mulți copii despărțiți ilegal de părinți sau pur și simplu furați din instituțiile de îngrijire. Va dura zeci de ani până când Ucraina va investiga toate crimele rușilor. Diana Popa a discutat la Kiev cu specialiștii din domeniu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie