Vladimir Plahotniuc are un iaht de lux fabricat în 2015 de celebra marcă italiană „Riva”
Politic 26 noiembrie 2021, 18:28 | 63951

Vladimir Plahotniuc are un iaht de lux fabricat în 2015 de celebra marcă italiană „Riva”. Sursele confidențiale ne confirmă că vasul este înregistrat în Elveția pe numele fostei soții a oligarhului, Oxana Childescu.

Costul unui astfel de iaht, de care se bucură Plahotniuc, pornește de la jumătate de milion de euro. Bridget Bordo, Sophia Loren sau Jean-Paul Belmondo au deținut la vremea lor o astfel de barcă. În afară de asta, Oxana Childescu deține și un parc de automobile Mercedes de clasă lux, care valorează peste zece milioane de lei. Cât privește imobilele din Spania, sursele confidențiale ne spun că este vorba despre mai multe loturi de pământ de dimensiunea unui cartier, amplasate în orașul turistic Marbella, pe litoralul Mării Mediterane, la poalele muntelui Sierra Blanca. Presa din Cipru a scris că Oxana Childescu încearcă să obţină prin judecată veniturile din vânzarea unui iaht şi a unui imobil în Spania.

În trecut, Rise a scris despre vilele lui Vladimir Plahotniuc din orașele Genova, Sciez, Les Houches și București, ale căror valoare totală depășește 30 de milioane de euro.

Săptămâna trecută, Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a anunțat că a primit în gestiune dosarul penal de investigare a infracțiunii de îmbogățire ilicită în proporții deosebit de mari a cetățeanului Vladimir Plahotniuc. Potrivit investigațiilor preliminare, mai multe bunuri mobile, inclusiv un iaht de lux și imobile, în state ca Elveția, România, Spania au fost obținute de către suspect inclusiv în perioada când era deputat.

Opinia ta contează. Comentează!