Jurnalul orei 17, 25 Februarie
Jurnalul orei 17:00 25 februarie 2022, 18:55 | 2844

Prezentat de Vasile Luchianu

Tariful la energia electrică nu va fi majorat cel puțin o lună, în contextul stării de urgență din țară. Este decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, care a fost executată imediat de către autoritatea de reglementare. ANRE urma să aprobe astăzi tarife majorate la curent pentru principalii distribuitori din țară, dar chiar în timpul ședinței aceste puncte au fost excluse de pe ordinea de zi, urmare a deciziei CSE.

Mai mulți cetățeni ai Ucrainei au fost cazați în această noapte la Centrul Moldexpo. Aici au parte de mâncare caldă și sunt consultați de medic. ”Republica Moldova este cel mai apropiat loc, unde găsim refugiu”, spun ucrainenii care au fugit din țara lor aflată în război cu Rusia. Cu unii dintre aceștia a vorbit reporterul Jurnal TV .

În contextul tensiunilor regionale, Uniunea Europeană este solidară cu Republica Moldova și este pregătită să ofere sprijin Moldovei pentru a diminua impactul războiului, inclusiv în ceea ce privește primirea refugiaților din Ucraina. Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău susține , totodată, că neutralitatea Moldovei este o cale aleasă corect.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie