Jurnalul orei 17, 4 Iulie
Jurnalul orei 17:00 4 iulie 2022, 20:56 | 1178

Prezentat de Vasile Luchianu

Un focar de COVID-19 a fost înregistrat la un centru de refugiați din sectorul Botanica al capitalei. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției sănătate, Boris Gâlcă. 12 copii refugiați au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

Nu este o noutate că în satele noastre rămân doar bătrânii. În unele localități nu-i mai găsim însă nici pe aceștia. Unul câte unul satele noastre dispar. În urmă rămân doar case pustii, care descriu amintiri și multă sărăcie. Între zeci de case pustii, am găsit o singură bătrână, care nu a mai ieșit din localitate de zeci de ani. Vorbim de satul Tricolici și de Claudia Spânu.

În capitala Ucrainei încep lucrările de reconstrucție. Locuitorii orașului, ale căror case au fost distruse de bombardamentele rusești, au nevoie de un acoperiș deasupra capului, iar copiii trebuie să meargă degrabă la școală. Sirenele de alarmă răsună în fiecare noapte, dar... timp nu mai este, afirmă primarul Kievului, Vitali Kliciko, într-o discuție cu trimisul nostru special în Ucraina, Dumitru Garcaliuc.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie