Cel puțin 13 persoane au murit în urma unui atac asupra unei școli din orașul Ijevsk, Rusia
Externe 26 septembrie 2022, 20:08 | 1304

Caz șocant în Rusia. Cel puțin 15 persoane au murit, printre care 11 copii, iar alte 24 au fost rănite în urma unui atac asupra unei școli din orașul Ijevsk. Potrivit șefului regiunii Udmurtia, atacatorul s-a sinucis. Bărbatul se afla la evidența dispensarului psiho-neurologic. Atenție, urmează imagini cu impact emoțional.

ALEXANDR BRECIALOV, șeful regiunii Udmurtia: "O persoană neidentificată a intrat în școală, a ucis un agent de securitate. Asta se cunoaște deja. Printre copii sunt victime, răniți."

În școala cu pricina învață aproape o mie de elevi și muncesc 80 de profesori. Agențiile ruse scriu că împușcăturile au început în timpul orelor. Un individ îmbrăcat într-un costum negru a tras mai întâi în agentul de securitate, apoi a dat buzna într-o sală de clasă și a deschis focul.

Atacatorul, care avea un tricou cu emblemă nazistă și o cagulă, a tras din două pistoale Makarov. Acestea aveau brelocuri cu cuvintele Columbine, Eric și Dilan atașate la ele. În 1999, doi elevi, Eric Harris și Dylan Kliebold, au comis o crimă în masă la liceul Columbine din Statele Unite.

Atacatorul s-a sinucis prin împușcare. Autoritățile anunță că bărbatul avea 34 de ani și a fost el însuși absolvent al acestei școli. Agenția TASS notează că bărbatul se afla la evidența dispensarului psiho-neurologic. Cazul este investigat.

Acesta este al doilea caz de atac armat asupra copiilor în Rusia în acest an. În aprilie, un locuitor din regiunea Ulianovsk a pătruns într-o grădiniță din satul Veșkaima în timpul orelor de liniște și a deschis focul cu o pușcă Ij-27. El a împușcat doi copii și o asistentă înainte de a se sinucide. A fost înregistrat ca bolnav mintal.

Opinia ta contează. Comentează!