„În anul 2018, justiția din RM a comis un act de nedreptate, în cadrul scrutinului electoral pentru primăria capitalei, prin nevalidarea alegerilor. Doar după comunicarea de la CEDO, care a început să examineze dosarul, a apărut această decizie, care a pus, doar într-un fel, capăt unei nedreptăți. Acum putem spune cu tărie că nu sunt doar primarul ales al capitalei, ci primarul legitim”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unui briefing.

„Indiferent de ce va urma, mergem înainte în această campanie, pentru a ne bate democratic. Am o datorie morală față de oamenii care m-au ales. Nu pot să nu fiu alături de ei. S-a demonstrat că adevărul este de partea noastră. Acum nu trebuie decât să ieșim la vot și să reconfirmăm rezultatele de anul trecut. Bătălia pentru capitală este decisivă și nu ne putem permite să o pierdem”, a mai spus Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la alegerile locale din 20 octombrie.

Amintim că, marți, 8 octombrie, Curtea de Apel Chișinău a confirmat rezultatul turului II al alegerilor locale din 2018, în urma căruia Andrei Năstase a fost ales primar general al Chișinăului.

Atunci, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, l-a surclasat cu 52,57% contra 47,43% pe contracandidatul său, din partea PSRM, Ion Ceban. Socialistul a sesizat CEC și Judecătoria Chișinău cu privire la îndemnul la vot al liderului Platformei „Demnitate și Adevăr” pe rețele sociale. Drept urmare, Judecătoria Chișinău (sediul Centru) a decis invalidarea alegerilor, pe motiv că ambii candidați poartă vina pentru încălcarea Codului Electoral prin „efectuarea agitației electorale în ziua alegerilor.