SUA livrează mai multe HIMARS Ucrainei
Externe 29 septembrie 2022, 15:28 | 368

Statele Unite anunță despre un nou ajutor pentru Ucraina. Este vorba de un pachet de arme și echipamente în valoare de 1,1 miliarde de dolari pentru asistență de securitate.

Din februarie, de la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei, Statele Unite au oferit peste 16,2 miliarde de dolari în asistență militară pentru Kiev. Până acum au fost livrate și 16 sisteme HIMARS. Kievul a precizat că fără sisteme capabile să tragă de la o distanță de zeci de kilometri, forțele armate ucrainene nu pot apăra eficient Donbasul și nu pot planifica eliberarea teritoriilor ocupate.

KARINE JEAN-PIERRE, purtător de cuvânt al Casei Albe: "Acesta include 18 noi sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate, cunoscute și sub numele de HIMARS, pe care Ucraina le-a folosit atât de eficient pe câmpul de luptă. Acesta include, de asemenea, sute de vehicule blindate, radare și sisteme de anti-drone. Nu ne vom lăsa descurajați să sprijinim Ucraina. Vom continua să fim alături de poporul ucrainean și să le oferim asistența de securitate de care au nevoie pentru a se apăra atât timp cât va fi nevoie."

Opinia ta contează. Comentează!