Jurnalul orei 15, 7 Iulie
Jurnalul orei 15:00 7 iulie 2023, 19:22 | 435

Prezentat de Călin Jucovschi

Polițiștii de frontieră vor trece un curs de instruire antiteroristă, începând cu 10 iulie. Ofițerii vor primi echipament și arme moderne. Despre acest lucru a anunțat pe facebook șeful IGPF, Rosian Vasiloi. ”Pregătirea antiteroristă a personalului va deveni una prioritară”, afirmă Vasiloi, la o săptămână de la atacul armat de pe Aeroport, soldat cu două decese. Șeful IGPF nu vorbește nimic despre demiterea din funcție a vreunui responsabil din structura, pe care o conduce.

Investiții nefinalizate, gestionarea ineficientă a contractelor cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvolatare și Banca Europeană de Investiții, măsuri insuficiente pentru reducerea pierderilor de apă în sistem și cheltuieli ineficiente de milioane de lei. Sunt doar o parte din neregulile depistate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în urma controlului activității „Apă Canal Chișinău”. Rezultatele raportului vor fi remise Procuraturii Generale. Primăria Chișinău acuză ANRE de incompetență.

Autorul atacului de la Aeroportul Chișinău, Rustam Așurov, a vorbit cu mama sa la telefon, după ce i-a omorât pe polițistul de frontieră Serghei Muntean și pe inspectorul de securitate Igor Ciofu. Așurov i-a mărturisit mamei sale că a împușcat doi oameni și i-a sugerat că nici el nu va scăpa cu viață. Câteva secvențe video cu discuția dintre cei doi au apărut pe pagina unei rețele de socializare, care transmite știri din Tadjikistan. Conform unor informații neconfirmate oficial, discuția ar fi avut loc în prezența poliției din Tadjikistan, care a și făcut înregistrarea video. Procuratura Generală spune că această înregistrare va fi anexată la dosar.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie