Aproximativ 300 gimnaste din opt țări participă la Campionatul Republicii Moldova la gimnastică ritmică
Sport 25 noiembrie 2022, 20:30 | 644

Acrobații, dans și multe emoții la Campionatul Național de Gimnastică Ritmică și la prima ediție a Turneului Internațional „Moldova Open Cup”. Competiția se desfășoară azi și mâine la ”Futsal Arena” din comuna Ciorescu. Participă 300 de gimnaste din opt țări! Despre acest subiect se va discuta și în cadrul emisiunii ”Total Sport”, care va începe de la ora 20:00.

Gimnastica ritmică este o probă olimpică, practicată de fete cu vârste cuprinse între cinci și 18 ani.

SABINA RUSU gimnastă: "Am avut mai multe antrenamente cu diferite obiecte și m-am pregătit mai mult ca de obicei. - Cum a fost pe covor și ce părere ai despre prestația ta? - Da, am fost mulțumită. Am avut emoții, dar am trecut peste ele și am făcut tot bine. - La ce rezultat te aștepți? - Nu știu, dar sper să fie cât mai bun. Totul depinde de celelalte fete."

Altă participantă, Anastasia Muntean, spune că a avut o prestație bună, chiar dacă frica de a comite o greșeală este una destul de mare.

ANASTASIA MUNTEAN gimnastă: "Mi-a fost frică, dar după prestație îmi este mai ușor pe suflet. A fost complicat la executarea fentelor cu mingea și cercul, dar totul a trecut și este bine."

Echipa de gimnaste din orașul Jitomir vine pentru a treia oară la Campionatul de gimnastică ritmică din Republica Moldova. În acest an totul este diferit, a declarat antrenorul Darya Ratușinska.

DARIA RATUSHINSKA antrenor: "Nu avem posibilitate să ne antrenăm în Ucraina, iar competițiile sunt limitate. Din cauza alertelor aeriene, lipsei de curent și încălzire nu putem să ne antrenăm cum se cuvine. Este foarte complicat. Totuși, ne-am pregătit și am venit în Republica Moldova. Suntem aici a treia oară."

La eveniment participă aproximativ 300 de gimnaste din România, Ucraina, Cipru, Israel, Statele Unite, Croația, Norvegia și Irlanda. Evenimentul are ca scop popularizarea acestui gen de sport, afirmă gazda competiției, Victoria Federiuc, președintele Federației de Gimnastică Ritmică din Republica Moldova.

VICTORIA FEDERIUC președintele Federației de Gimnastică Ritmică: "Proba la care concurăm este gimnastica ritmică, singura probă sportivă feminină, care reprezintă o îmbinare a pregătirii sportive, a eleganței, grației. Un sport foarte frumos. În Republica Moldova se practică de foarte multe fetițe și avem foarte multe cluburi în Chișinău, dar și în alte localități."

Campionatul Republicii Moldova la Gimnastica Ritmică este cel mai important eveniment care are drept scop identificarea celor mai bune gimnaste pentru lotul național și a sportivilor, care vor merge în 2023 la campionatele europene și mondiale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie