Jurnalul orei 15, 13 Iulie
Jurnalul orei 15:00 13 iulie 2021, 16:48 | 655

Prezentat de Eugenia Apostu

Întreaga conducere a Platformei DA a demisionat astăzi, urmare a votului de duminică. Este vorba de președintele formațiunii și vicepreședinți. O nouă conducere va fi aleasă la congres, pe 5 septembrie. Până atunci interimatul funcției de președinte va fi exercitat de către Dinu Plângău. Anunțul a fost făcut de Andrei Năstase într-o conferință de presă, una la care a pus pe seama Platformei DA toate meritele schimbării din ultima vreme.

Republica Moldova este în vizorul marilor puteri mondiale. Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană și Rusia au comentat în mod oficial rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că Washington-ul e hotărât să consolideze parteneriatul cu țara noastră. Șeful diplomației europene a anunțat că UE este pregătită să susțină toate eforturile Chișinăului de a avansa pe calea reformelor, iar Ministerul de Externe de la Moscova afirmă că ”Rusia tratează cu respect rezultatele alegerilor din Republica Moldova”.

Scrutinul parlamentar din 11 iulie a fost unul parțial liber și parțial corect și s-a desfășurat într-un climat marcat de discurs de ură, reflectare părtinitoare și suspiciuni de influență politică asupra organelor electorale. Sunt concluziile organizațiilor membre ale Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte prezentate astăzi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie