Serul Valneva, produs cu virus întreg, a obținut „rezultate impresionante” în cadrul testelor clinice
IT şi Ştiinţă 18 octombrie 2021, 20:08 | 2859

Un nou vaccin anti-COVID ar putea fi aprobat în Europa. Serul Valneva, produs cu virus întreg, a obținut rezultate ”impresionante” în testele clinice. Potrivit ultimelor date, acesta a avut mai puține efecte secundare și a provocat dezvoltarea mai multor anticorpi participanților la studiu. Compania a anunțat că, în curând, va cere autorizarea în Uniunea Europeană.

Vaccinul Valneva folosește tehnologia virusului întreg, inactivat, iar compania îl testează în comparație cu AstraZeneca - un produs deja aprobat în numeroase țări - nu în comparație cu grupul care primește placebo.

Prima țară care s-a arătat interesată de procurarea noului vaccin a fost Marea Britanie. Recent însă, autoritățile au anunțat că vor rupe contractul pentru achiziționarea a 100 milioane de doze. Chiar și așa, UE este în continuare interesată de vaccinul Valneva și continuă negocierile.

THOMAS LINGELBACH, directorul general al companiei: "Prioritatea noastră este siguranța oamenilor și urmăm cu strictețe regulile impuse de autorități."

Niciun caz grav de COVID-19 nu a fost înregistrat în cadrul testelor din faza a treia, făcute pe mai mult de 4.600 de participanți. Oamenii au observat că serul are mai puține efecte adverse, iar analizele medicale demonstrează că vaccinul provoacă și un răspuns al celulelor „T” - o parte importantă a sistemului imunitar uman.

Acum, compania pregătește teste clinice pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani și o altă serie de teste clinice pentru a evalua performața vaccinului său pentru persoanele imunizate anterior cu alte seruri.

Opinia ta contează. Comentează!