După trei ani și patru luni de închisoare, Valeriu Cucu a fost achitat și eliberat
Justiţie 11 iulie 2020, 00:05 | 2225

Fostul polițist Valeriu Cucu a fost achitat și a ieșit din pușcărie, unde a stat trei ani și patru luni. Dosarul în care Cucu era învinuit pentru contrabandă și spălare de bani este unul dintre cele 38 de dosare politice, reexaminate de Procuratura Generală. Hotărârea de casare a fost luată astăzi de Curtea de Apel Chișinău, care a subliniat că fapta lui Cucu nu întrunește elementele infracțiunii.

Imediat după pronunțare, familia și avocații au mers la Penitenciarul 13, unde se afla Valeriu Cucu. La poartă îl aștepta feciorul lui, Mihai...

La ieșire, Valeriu Cucu a declarat că în pușcărie l-a băgat o rețea criminală.

Valeriu Cucu a promis că va deschide toate parantezele în timpul apropiat. Avocații lui sunt mulțumiți, parțial, de hotărârea Curții de Apel, întrucât un capăt de acuzare, privind calificarea unei acțiuni de contrabandă ca fiind contravenție administrativă, a rămas încă în vigoare. Avocatul Angela Istrate afirmă că se va lupta pentru anularea și acestui capăt de acuzare.

Avocații spun că vor cere tragerea la răspunderea a tuturor celor implicați în detenția lui Cucu.

Potrivit hotărârii Curții de Apel, lui Valeriu Cucu i-au fost returnate toate bunurile materiale care au fost puse sub sechestru în timpul urmăririi penale. Precizăm că omul de afaceri Valeriu Cucu a fost reținut pe 28 martie 2017 într-un dosar deschis pentru contrabandă și spălare de bani. Atunci, procurorii spuneau că el ar fi adus ilegal în Republica Moldova marfă de peste 27 de milioane de lei de la o piață din Odesa. După ce a stat un an în arest preventiv, în martie 2018 a fost eliberat, însă în mai puțin de o oră a fost din nou reținut într-un nou dosar penal. 

Opinia ta contează. Comentează!