Ședință amânată în dosarul Țuțu
Justiţie 19 martie 2024, 19:48 | 675

Dosarul fostului deputat PD, Constantin Țuțu, învinuit de îmbogățire ilicită și trafic de influență, va fi examinat pe 2 aprilie. Ședința programată pentru astăzi a fost amânată, deoarece au lipsit ultimii trei martori ai acuzării. Procurorul de caz a cerut audierea unuia din aceștia prin video-conferință, iar pentru alți doi a fost dispusă aducerea silită.

ELENA CAZACOV, procuror: "Dosarul se află la aceeași etapă de cercetare a probelor acuzării. Practic am ajuns la finele cercetării probelor acuzării. Au rămas, după cum ați auzit în ședință, ultimii trei martori, fiindcă în rest toate probele au fost cercetate. Este vorba de trei martori, care nu se află pe teritoriul Republicii Moldova. Am solicitat unuia dintre aceștia, care este localizat, prin video conferință, pentru ceilalți doi a fost dispusă aducerea silită cu consemn la frontieră pentru a fi localizați."

La ședință a fost prezent și Constantin Țuțu, dar el a refuzat, și de această dată, să răspundă la întrebările reporterului Jurnal TV.

Potrivit procurorilor, fostul deputat PD este bănuit că în perioada septembrie-octombrie 2017 a pretins și primit de la o persoană 20 de mii de euro, pentru a-i influența pe procurori și judecători la adoptarea unor soluții favorabile învinuitului.

Constantin Ţuţu a fost învinuit de îmbogăţire ilicită, după ce procurorii au constatat că în perioada 2014-2018, în timp ce a exercitat mandatul de deputat, a devenit proprietarul mai multor bunuri, imobile și automobile de lux, a căror valoare cumulativă depășea substanțial veniturile declarate.

Opinia ta contează. Comentează!