Jurnalul orei 15, 21 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 21 ianuarie 2022, 18:47 | 860

Prezentat de Adrian Prodan

Ne așteaptă o nouă scumpire! Moldovagaz anunță că a cerut de la ANRE creșterea cu 40% a tarifului la gaz, de la circa 11 lei la 15,59 lei pentru un metru cub de gaze. În această după-amiază Moldovagaz a depus la ANRE o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali. Acesta ar putea să ajungă de la 9 mii 227 de lei la 13 mii 418 lei, pentru o mie de metri cubi de gaze. Cei de la ANRE spun că solicitarea va fi examinată săptămâna viitoare.

Moldova va achiziționa energie electrică din cel puțin două surse. Parlamentul a ajustat astăzi legislația și a introdus această obligativitate în lege. Deocamdată, proiectul a fost votat în prima lectură.

În orașul Chișinău a crescut simțitor numărul angajaților Inspectoratului Național de Securitate Publică, odată cu instituirea Codului roșu de alertă epidemiologică. Ofițerii au patrulat astăzi la Piața Centrală, dar și în alte locuri aglomerate, informându-i pe oameni despre noile reguli de protecție. Mâine intră în vigoare restricții mai dure pentru cetățeni, iar cei care nu se vor conforma, riscă amenzi usturătoare.

Moldovenii care au și buletine românești de identitate, dar nu locuiesc fizic în România, ar putea rămâne fără aceste documente. Prevederea se conține într-un proiect pus în dezbatere publică de către Ministerul de Interne din România. Același proiect interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de zece persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie