Jurnalul orei 15, 11 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 11 octombrie 2022, 23:11 | 561

Prezentat de Adrian Prodan

Republica Moldova primește de azi curent doar dintr-o singură sursă - Centrala de la Cuciurgan, anunță ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu. Se întâmplă după ce Ucraina a oprit ieri exportul de energie electrică, în urma bombardamentelor rusești, care au afectat infrastructura țării. Republica Moldova achiziționa până acum din Ucraina 30% din energia electrică necesară.

Kievul și Moscova se acuză reciproc de terorism. Adunarea Generală a ONU a convocat ieri o sesiune de urgență, la câteva ore după ce Rusia a bombardat masiv Ucraina, unde au murit cel puțin 19 civili. „Întreaga lume a văzut încă o dată adevărata față a statului terorist care ne ucide poporul”, a declarat ambasadorul Ucrainei la ONU, Serghei Kislița, în fața Adunării Generale a ONU.

Încercările de a destabiliza situația din Republica Moldova sunt tot mai frecvente. ”Presiunile cresc în fiecare zi”, a declarat astăzi președintele Maia Sandu în contextul incidentului de ieri cu rachetele rusești, care au traversat neautorizat spațiul aerian al Republicii Moldova. Șefa statului a dat asigurări că pacea și securitatea cetățenilor reprezintă o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie