Zdob și Zdub și Frații Advahov, care reprezintă în acest an Republica Moldova la Eurovision, pleacă mâine la Torino
Cultură 28 aprilie 2022, 15:45 | 1178

Formația Zdob și Zdub și Frații Advahov, care reprezintă în acest an Republica Moldova la Eurovision, pleacă mâine la Torino, orașul italian, unde se va desfășura cea de-a 66-a ediție a festivalului. Artiștii cred că melodia lor ”Trenulețul” va cea, care va uni lumea, deși sunt conștienți că în contextul războiului, oamenii au alte preocupări.

Muzica nu cunoaște limite geografice și nu face diferența între națiuni, a declarat presei solistul trupei ”Zdob și Zdub”, Roman Iagupov.

ROMAN IAGUPOV, solist, ”Zdob și Zdub”: "Toți acum își fac griji. Pe oamenii de rând nu-i interesează acum muzica. Noi, artiștii și oamenii de cultură, ne facem griji când vedem ce se întâmplă în lume, în Ucraina și în Rusia. Muzica noastră, mesajul nostru este o piesă, care nu dezbină oamenii, ci îi unește."

Pentru Frații Advahov genul de interpretare al melodiei este unul total diferit de ceea ce au făcut până acum, ieșind din tiparele artei populare. Chiar și așa, artiștii speră să câștige simpatia publicului.

VASILE ADVAHOV, compozitor: "Este o piesă foarte pozitivă, este o piesă foarte îndrăgită pe ambele maluri ale Prutului. Ca niciodată, acum avem șansă de a ajunge pe primele locuri ale Eurovisionului. Eu și cu fratele nostru am ieșit din standardul nostru de zi cu zi, încercăm și noi să fim un pic altfel."

Cea de-a 66-a ediţie a Concursului Eurovision 2022 se va desfăşura în perioada 10-14 mai, la Torino. În acest an, în competiție au fost admise 29 de cântece. Republica Moldova participă la Erovision din anul 2005. Atunci, formaţia „Zdob şi Zdub” s-a plasat pe locul şase, iar trupa „SunStroke Project” a obţinut, în 2017, cel mai bun rezultat - locul trei.

Opinia ta contează. Comentează!