Jurnalul Sportiv, 29 Iulie
Sport 29 iulie 2021, 21:05 | 866

Înotătoarea Tatiana Salcuțan s-a calificat în semifinale la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Asta după ce a înregistrat timpul 2:09.98 la proba 200 metri spate, ceea ce reprezintă un nou record al Moldovei. Este prima semifinală pentru un înotător moldovean la Jocurile Olimpice după o pauză de 25 de ani. Semifinala va avea loc mâine.

După succesul cu Alashkert, ormația lui Iuri Vernidub are asigurată acum prezența în grupele Conference League, a treia competiție valorică. Chiar dacă va fi eliminată în turul 3 preliminar al UCL, iar apoi în play-off-ul Europa League, Sheriff va avea posibilitatea de a juca până în decembrie în noua competiție europeană. Grație acestui parcurs, Sheriff are asigurat un premiu de 3 milioane de euro, oferit pentru calificarea în grupele Conference League. Campioana Moldovei are șanse să ajungă și în grupele Europa League, unde ar încasa din partea UEFA aproximativ 3,6 milioane de euro. În cazul în care va reuși minunea și va ajunge în grupele Champions League, Sheriff va avea asigurată suma de 15,6 milioane de euro. Până acum nici o echipă din Moldova nu a evoluat în grupele celei mai importante conpetiții inter-cluburi din lume.

Temperaturile foarte mari și umiditatea ridicată de la Tokyo le pun probleme serioase jucătorilor de tenis de la Jocurile Olimpice, în ultimele zile existând mai multe plângeri din partea sportivilor. Cele mai dure reacții au fost în timpul meciului Fabio Fognini - Daniil Medvedev. Sportivul rus s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 3-6, 6-2, dar s-a plâns de condițiile meteo. Întrebat de arbitrul de scaun dacă mai poate continua meciul, Medvedev a răspuns: "Pot să termin meciul, dar e posibil să mor. Dacă mor, voi sunteți responsabili". Și alți tenismeni, printre care și Novak Djokovic, s-au plând pe condițiile de la turneul olimpic.

Opinia ta contează. Comentează!