Jurnalul orei 15, 16 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 16 septembrie 2022, 16:04 | 618

Prezentat de Vasile Luchianu

Dacă presa ar avea liber la ședințele de judecată, ar vedea că sunt procurori și judecători care nu aplică legea, ci comit crime! Asta a declarat astăzi șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în cadrul unor dezbateri privind combaterea corupției. Pentru curățarea sistemului este nevoie de transparență, iar ședințele de judecată trebuie să fie cu ușile deschise, a subliniat Veronica Dragalin.

Asigurările auto au depășit în acest an de 13 ori numărul asigurărilor de sănătate sau viață. Oamenii care muncesc oficial se bucură de asigurare medicală, iar ceilalți nu văd un rost să plătească suplimentar, deoarece pentru servicii medicale apelează la privat. Cât despre o asigurare pe viață, puțini găsesc bani să pună deoparte pentru zile negre.

Numărul donatorilor de sânge s-a redus cu peste 20 la sută în perioada estivală. Lucrătorii medicali de la Spitalul Republican, dar și sute de voluntari s-au mobilizat pe parcursul a două zile și au donat sânge pentru a suplini stocurile necesare. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul campaniei naționale „Comunitatea medicală - dăruiește sânge, dăruiește viață”, organizată în comun cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie