Michael Douglas a primit un Palme d'Or onorific în deschiderea celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes
Monden 17 mai 2023, 21:48 | 868

Michael Douglas a primit un Palme d'Or onorific aseară, în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. Actorul a fost aplaudat călduros de public, din acesta făcând parte şi soţia actorului, Catherine Zeta-Jones, şi Carys, fiica lor. Uma Thurman, cea care i-a înmânat trofeul, a spus că Douglas este ''unic, atât ca producător, cât şi ca simbol al cinematografiei''.

MICHAEL DOUGLAS: "Este foarte important pentru mine pentru că sunt sute de festivaluri în lume, dar unul singur este Cannes."

Actorul, în vârstă de 78 de ani, a punctat retrospectiv câteva momente şi colaboratori, care i-au marcat îndelungata carieră, menţionând că este mai bătrân decât festivalul.

Momentul înmânării premiului a fost precedat de proiecţia unui scurt montaj cu extrase din cele mai emblematice filme ale lui Michael Douglas - ''Fatal Attraction'' (1987), ''Behind the Candelabra'' (2013) sau ''Basic Instinct'' (1992).

La ediţia de anul trecut, cu Palme d'or onorific au fost răsplătiți Forest Whitaker şi Tom Cruise.

În deschiderea ediției 2023 a Festivalului a fost proiectat ''Jeanne du Barry'', un film realizat de cineasta franceză Maiwenn. Pelicula spune povestea ascensiunii şi decăderii favoritei regelui Ludovic al XV-lea. Rolul suveranului francez în acest film este jucat de către Johnny Depp.

Opinia ta contează. Comentează!