Potrivit lui Jizdan, solicitarea este anunțată în contextul Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, care este marcată astăzi, 1 octombrie.

„Pensionarii moldoveni au dreptul să se recreeze și să-și refacă sănătatea în condiții mai bune. Sperăm că președintele Dodon nu va fi împotrivă. (…) ”, a declarat acesta cu referire la vila de la Condrița. În cazul pensiunii de la Holercani, Jizdan spune că că „acest gest ar fi o mică mulțumire pentru sacrificiul lor în lupta pentru independența și integritatea Republicii Moldova. Mai mult, această decizie se impune acum, după ce președintele Igor Dodon s-a făcut că-i uită în discursul de la ONU”.

Deputatul PDM a ezitat totuși să răspundă la întrebara de ce aceste obiective nu au fost trecute în subordinea Guvernului atunci când prim-ministru era Pavel Filip.

În replică, Igor Dodon a scris pe Facebook că „deputatul PDM Jizdan a numărat toate vilele democraților (declarate și nedeclarate) și s-a apucat să numere vilele statului. Bravo, utilă ocupație, demnă pentru un parlamentar care caută cu ce să-și umple timpul”. El mai spune că „vila de la Condrița e a statului, a instituției prezidentiale, nu a lui Dodon personal”.

„Eu, din partea mea, pot ceda totul oamenilor, chiar si cladirea Președinției, reparată după ce a fost distrusă de cei cu care Jizdan a venit la putere, după 2009”, mai scrie Dodon.

Anual din bugetul de stat circa 2,5 milioane lei sunt redirecționați pentru întreținerea casei de vacanță a președintelui. Potrivit Cancelariei de Stat, costurile de întreținere a vilei prezidențiale de la Condrița în 2016, au fost de 2,3 milioane de lei, iar în 2017 acestea au crescut la 2,6 milioane de lei.