Jurnalul orei 19, 30 August
Jurnalul orei 19:00 30 august 2021, 22:24 | 1875

Prezentat de Adrian Prodan

Reacții tot mai dure la decizia autorităților de a obliga profesorii nevaccinați să-și facă, periodic, teste anti-COVID din bani proprii. Subiectul este exploatat de opoziție. Ministrul Nemerenco le-a cerut politicienilor să nu se implice în gestionarea pandemiei.

Un demers al Ambasadei Republicii Moldova din Ucraina a bulversat autoritățile de la Kiev. La solicitarea Chișinăului, acestea mai întâi au prelungit termenul în care mașinile cu numere transnistrene pot traversa frontiera, după care au renunțat la această idee.

Experții au sesizat pericole în intenția noilor autorități de a majora și indexa pensiile. Și asta pentru că Guvernul evită să spună clar de unde va lua bani pentru aceste majorări. Periculos ar fi dacă executivul ar lua împrumuturi pentru a crește pensiile, spun economiștii.

Nici dosarele penale, nici amenzile de 25 de mii de lei și nici lipsirea de dreptul de a conduce nu-i determină pe unii șoferi să nu mai urce beți la volan. Numărul șoferilor depistați în ultimele zile în stare de ebrietate este îngrijorător.

E haos în continuare la Kabul după atacul sinucigaș, revendicat de ISIS. Țările membre ale Uniunii Europene și Consiliului Europei ar putea fi obligate să primească refugiați din Afganistan. Detalii imediat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie