Potrivit avocatului Victor Munteanu, compania pe care o reprezintă are o reputație ireproșabilă, nu a fost implicată în scheme de escrocherie, fiind corectă cu investitorii săi.

Munteanu a declarat că două persoane dintre cele care au investit în construcția apartamentelor nu au locuit niciodată în blocul dat în exploatare. Timp de doi ani, administratorul companiei nu ar fi reușit să-i contacteze pe clienți, iar în 2017 aceștia au apărut și au inițiat cerere de reziliere a contractului de investiții. Avocatul vorbește de șantaj.

Legea privind insolvența este aplicată incorect, afirmă avocații, potrivit cărora există un interes - punerea la șefia companiei a unui alt conducător, care să coordoneze cu preluarea afacerii. Ala Raievschi admite că s-a procedat la o acțiune de tip rider.

Amintim că în dimineața zilei de 7 septembrie, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al Ministerului de Interne și cei din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au descins cu percheziții simultane la o companie de construcții din Chișinău. A fost reținut inclusiv directorul companiei. Șase persoane au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. Avocații acestora au contestat decizia de reținere.