Producţia biografică va urmări adolescenţa lui Lemmy în Anglia, experienţa sa în calitate de "roadie" (fan care însoţeşte o formaţie la toate concertele pe care le susţine) al lui Jimi Hendrix, precum şi perioada de 5 ani petrecută cu o formaţie de rock psihedelic, de unde a fost concediat pentru comportamentul său vulcanic, transmite The Hollywood Reporter.

Abia după vârsta de 30 de ani Lemmy pune bazele formaţiei Motörhead, formaţie care, alături de Black Sabbath, a deschis drumul pentru trupe precum Metallica, Megadeth, Slayer sau Anthrax.

Motörhead a înregistrat albume şi a susţinut turnee timp de 40 de ani, până la moartea lui Lemmy.

"Tot ce auziţi despre Lemmy este probabil adevărat... şi nu pentru că ar fi îmbrăţişat toate clişeele rock 'n' roll, ci pentru că el a creat toate aceste clişee. Însă în spatele acestei faţade rock 'n' roll s-a aflat un bărbat convingător, complicat şi cu inimă de leu, care nu s-a abătut niciodată de la drumul său şi nu a renunţat niciodată să cânte muzica pe care o iubea el, care îl făcea fericit, spune regizorul Greg Olliver.

Distribuţia filmului nu a fost încă anunţată. ”Pregătim acest film biografic încă din 2013 şi ne-am asigurat că vom respecta adevărul despre Lemmy şi despre toţi ceilalţi oameni, care au jucat roluri importante în viaţa lui Lemmy. Acesta va fi un film de care vor fi mândri”, a mai declarat regizorul Olliver, citat de AGERPRES.