Jurnalul orei 15, 10 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 10 noiembrie 2022, 16:12 | 613

Prezentat de Vasile Luchianu

Uniunea Europeană oferă Republicii Moldova 250 de milioane de euro pentru a depăși criza energetică. Anunțul a fost făcut astăzi la Chișinău, de către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o conferință de presă, alături de președintele Maia Sandu. ”Republica Moldova este parte din familia noastră europeană și familia se unește atunci, când vremurile sunt grele”, a declarat oficialul de la Bruxelles.

Atacurile cibernetice, care au avut drept țintă canalele de Telegram ale președintelui Maia Sandu și ale ministrului Infrastructurii, Andrei Spânu, dar și scurgerea unei pretinse corespondențe private a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, vor fi investigate de procurori. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TV de către procurorul responsabil de relații cu mass-media, Violina Moraru. Serviciul de Informații și Securitate nu reacționează, deocamdată, la apelul nostru pentru a comenta atacul cibernetic.

Un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost declarat ”persona non grata” pe teritoriul Federației Ruse. Este un răspuns la o acțiune similară luată recent de către autoritățile de la Chișinău, explică diplomația rusă. Ministerul de Externe de la Chișinău a confirmat informația.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie