Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino au fost incluse în lista zonelor portocalii
Externe 15 februarie 2021, 20:01 | 1028

Autorităţile din Italia au înăsprit restricţiile în patru regiuni, din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus. Restricţiile vor fi în vigoare timp de 15 zile. Barurile şi restaurantele trebuie să se închidă, iar localnicii nu pot părăsi zona din jurul locuinţei lor decât pentru urgenţe.

Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino au fost incluse în aşa-numitele 'zone portocalii'. Majoritatea regiunilor din ţară sunt în prezent considerate 'zone galbene', ceea ce înseamnă că restricţiile au fost relaxate. Cu toate acestea, în Italia este în continuare în vigoare o restricţie de circulaţie pe timpul nopţii.

SILVIO BRUSAFERRO, preşedintele Institutului Superior de Sănătate: "Aceasta este tendința curbei noastre și vedeți că în ultima perioadă curba se aplatizează, într-un fel. Avem o situație de scădere foarte lentă și practic o situație de stabilitate."

În paralel, într-o decizie de ultim moment, autorităţile au decis să suspende redeschiderea mai multor staţiuni de schi populare, unde luni dimineaţă urma să se reia activitatea. Staţiunile de schi trebuie să rămână închise, din cauza riscului tot mai mare reprezentat de noile tulpini ale coronavirusului. Oficialii au anunţat că actuala interdicţie privind sporturile de iarnă va fi prelungită.

SILVIO BRUSAFERRO, preşedintele Institutului Superior de Sănătate: "Toate acestea reprezintă un semnal de alertă. Este un potențial semnal de contracurent care ne determină să luăm în considerare cu mare prudență toate măsurile care trebuie adoptate. Mai presus de toate, situația necesită o atenție mare în ceea ce privește măsurile de atenuare și în monitorizarea foarte atentă a progresului epidemiei, mai ales luând în calcul noile variante de coronavirus."

Italia a înregistrat duminică 11.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar incidenţa cazurilor la 100.000 de locuitori pe un interval de şapte zile rămâne la 130.

Opinia ta contează. Comentează!