Deputatii se bucura de salarii majorate cu peste patru mii de lei
Politic 6 februarie 2020, 20:32 | 1862

Deputatii se bucura de salarii majorate cu peste patru mii de lei! Despre aceasta vorbesc parlamentarii din opozitie, potrivit carora, de la 1 ianuarie salariul de baza al alesilor poporului a crescut pana la 18 mii 122 de lei. S-ar fi intamplat dupa ce deputatul PD Vladimir Cebotari a introdus un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul curent, votata de majoritatea PSRM-PD. Cebotari afirma ca amendamentul a fost necesar.

Deputații PSRM și PD, care au votat Legea bugetului de stat, inclusiv acel amendament, ori neagă informațiile privind majorarea salariilor, ori spun că încă nu și-au primit lefurile.

Deputatul PD, Vladimir Cebotari, recunoaște că a introdus în Legea bugetului un amendament, care a permis majorarea salariilor deputaților.

Iar alți deputați nici măcar nu cunosc ce salarii primesc...

În după amiaza zilei, deputata socialistă Adela Răileanu a plasat pe facebook un mesaj, în care afirmă că ”fracțiunea PSRM va înregistra în Parlament o inițiativă legislativă astfel încât să fie anulate majorările salariale pentru deputați”. Răileanu a mai scris că lefurile parlamentarilor au fost mărite de la 1 ianuarie după ce deputatul PD Vladimir Cebotari a introdus un amendament la legea bugetului de stat. Ceea ce a uitat să scrie Adela Răileanu este că și deputații PSRM au votat Bugetul de stat cu tot cu respectivul amendament. 

Opinia ta contează. Comentează!