Image-Description
Înlăturând Guvernul Maia Sandu, Putin a încheiat operațiunea de capturare a puterii în R.Moldova, potrivit lui Saakașvili
Politic 13 noiembrie 2019, 15:45 | 4892

Fostul președintele al Georgiei, Miahil Saakașvili, consideră că, prin intermediul demiterii Guvernul Maia Sandu, cu ajutorul moțiunii de cenzură depusă de PSRM, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a încheiat oprațiunea de capturare a puterii în Republica Moldova.

„Mai întâi, Putin l-a înlăturat cu ajutorul europenilor şi americanilor pe Plahotniuc, oligarhul care s-a ocupat de jefuirea poporului Moldovei, dar Putin nu prea era mulţumit şi a adus la putere Guvernul Sandu”, a scris Saakașvili pe Facebook.

„Iar acum, ajutorul aliaţilor săi - al socialiştilor proruşi şi partidului nemulţumit al lui Plahotniuc - el a înlăturat-o şi pe Maia Sandu. Astfel, Moldova a trecut din nou de partea întunecată a istoriei postsovietice, iar acest lucru este foarte regretabil. Moldova are un popor bun, foarte harnic, cu tineri talentaţi şi o geografie bună, cu perspective excelente”, mai scrie Saakaşvili.

Potrivit fostului președinte georgian, Maia Sandu este „cel mai cinstit premier din istoria Moldovei şi, de aceea, întreaga clasă de corupţie s-a unit împotriva ei”.

„Putin a devenit câştigătorul, iar Occidentul şi, cel mai important, poporul Moldovei, au fost învinşi. Însă eu rămân optimist şi cred că acest lucru este temporar”, consideră Mihail Saakaşvili.

Opinia ta contează. Comentează!