Morari se opune lui Stoianoglo
Justiţie 10 decembrie 2019, 17:53 | 2368

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, nu are dreptul să se opună dispozițiilor sale pentru că este un subaltern. Asta după ce Morari a contestat ieri în instanța de judecată ordinul lui Stoianoglo privind efectuarea unui control la Procuratura Anticorupție și suspendarea sa din funcția de conducător al acesteia. Astăzi, Judecătoria Chișinău a respins însă cererea de chemare în judecată, depusă de Morari. Totodată, au fost numiți șefii interimari ai celor două procuraturi specializate, care sunt supuse verificărilor.

Viorel Morari a contestat ieri dispoziția semnată de procurorul general cu privire la verificarea activității Procuraturii Anticorupție și delegarea sa, pentru o lună, la Procuratura Generală. Într-un interviu acordat în exclusivitate postului de radio „Deutsche Welle”, Morari a spus că nu le va permite controlorilor trimiși de Alexandr Stoianoglo să intre în Procuratura Anticorupție.

În replică, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, îi amintește subalternului său despre procedurile din cadrul instituției.

Astăzi, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a respins, ca fiind inadmisibilă, cererea de chemare în judecată depusă de Viorel Morari. El ne-a spus că urmează să analizeze încheierea și să decidă dacă o va contesta la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a dispus ieri verificări la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Viorel Morari, care era în fruntea Procuraturii Anticorupție, a fost delegat să muncească timp de o lună la Procuratura Generală, iar Dorin Compan, care deținea mandatul de șef interimar al PCCOCS, a revenit în funcția de procuror anticorupție. În locul lor, PCCOCS va fi condusă temporar de procurorul Ion Caracuian, șeful Secției combaterea torturii din cadrul Procuraturii Generale, iar procurorul Serghei Gavajuc va asigura interimatul funcției de șef al Procuraturii Anticorupție. 

Opinia ta contează. Comentează!