Viorel Morari a contestat ieri dispoziția semnată de procurorul general cu privire la verificarea activității Procuraturii Anticorupție și delegarea sa, pentru o lună, la Procuratura Generală. Într-un interviu acordat în exclusivitate postului de radio „Deutsche Welle”, Morari a spus că nu le va permite controlorilor trimiși de Alexandr Stoianoglo să intre în Procuratura Anticorupție.

În replică, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, îi amintește subalternului său despre procedurile din cadrul instituției.

Astăzi, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a respins, ca fiind inadmisibilă, cererea de chemare în judecată depusă de Viorel Morari. El ne-a spus că urmează să analizeze încheierea și să decidă dacă o va contesta la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a dispus ieri verificări la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Viorel Morari, care era în fruntea Procuraturii Anticorupție, a fost delegat să muncească timp de o lună la Procuratura Generală, iar Dorin Compan, care deținea mandatul de șef interimar al PCCOCS, a revenit în funcția de procuror anticorupție. În locul lor, PCCOCS va fi condusă temporar de procurorul Ion Caracuian, șeful Secției combaterea torturii din cadrul Procuraturii Generale, iar procurorul Serghei Gavajuc va asigura interimatul funcției de șef al Procuraturii Anticorupție.