Jurnalul orei 15, 8 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 8 decembrie 2023, 15:48 | 772

Prezentat de Călin Jucovschi

Termoelectrica solicită micșorarea tarifelor actuale la energia termică și la curent pentru consumatorii din Chișinău. Directorul interimar al întreprinderii, Iurie Razlovan, a declarat astăzi presei că se cere o reducere cu 15 la sută a tarifului la energia termică și cu opt la sută - a prețului pentru energia electrică. Solicitarea a fost transmisă Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Tragerea la răspundere a celor, care au jefuit Republica Moldova până în 2021, și confiscarea averilor, pe care le dețin aceștia, constituie o prioritare pentru actuala guvernare de la Chișinău. Despre acest lucru a vorbit aseară, la postul nostru de televiziune, prim-ministrul Dorin Recean. În context, șeful cabinetului de miniștri a accentuat că după gratii ar trebui să stea și unii procurori, și unii judecători.

Planul de limitare a influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și publice, numit generic ”planul deoligarhizării”, este elaborat într-un mod nesatisfăcător. Multe aspecte menționate în document sunt irelevante, afirmă analistul politic Victor Ciobanu, într-un comentariu pentru Jurnal TV. „Acțiunile prevăzute în acest plan nu vor contribui la combaterea corupției și a oligarhiei”, consideră expertul.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie