Jurnalul Sportiv, 27 Septembrie
Sport 28 septembrie 2022, 00:58 | 770

Manuel Pellegrini, actualul antrenor al formaţiei spaniole Betis Sevilla, a primit cea mai mare amendă dată vreodată în fotbalul britanic. Pellegrini a antrenat între 2013 şi 2016 formaţia engleză Manchester City, cu care a şi câştigat un titlu în Premier League. Antrenorul chilian este obligat să achite o amendă de 380.000 de euro, pentru evaziune fiscală. Guvernul britanic a ajuns al concluzia că antrenorul a fentat plata unor taxe în perioada 2014-2017 şi i-a dat cea mai mare amendă din fotbalul britanic. Tehnicianul nu a declarat în perioada respectivă circa 820.000 de euro.

Reprezentativa Italiei s-a calificat în semifinalele Ligii Naţiunilor, încheind pe primul loc Grupa 3 a Diviziei A. Luni seară, italienii au învins cu scorul de 2-0 Ungaria. Raspadori și Dimarco au adus cele trei puncte pentru italieni, iar Ungaria termină grupa pe 2, la un punct în spatele iderului. Anglia a retrogradat în Liga B, după ce a scos un ultimul meci o remiză cu Germania, 3-3. Shaw, Mount și Kane au înscris pentru gazde, iar Gundogan și Havertz (dublă) pentru oaspeți. Este de menționat că Anglia nu a obținut nici o victorie în această grupă, iar presa din Albion a distrus echipa condusă de pe bancă de Gareth Southgate.

Christian Eriksen traversează un moment foarte bun la Manchester United, dar și la naționala Danemarcei, iar fotbalistul spune că a rămas surprins de felul în care au evoluat lucrurile în decurs de un an. Revenit pe terenul de joc la începutul anului 2022, la Brentford, Eriksen și-a recăpătat rapid forma bună, iar evoluțiile sale i-au făcut pe cei de la Manchester United să îl transfere. Mai mult, mijlocașul danez impresionează sub comanda lui Erik ten Hag și a fost ales jucătorul lunii pe Old Trafford, dar și la naționala țării sale. Aceste lucruri l-au surprins până și pe Chrstian Eriksen, care a recunoscut că nu se aștepta să mai revină vreodată la cel mai înalt nivel.

Tricolorii au făcut spectacol în ultimul meci din Liga Națiunilor. În Giulești, România s-a impus cu scorul de 4-1 în fața Bosniei și Herțegovinei. Totuși, România este echipa retrogradată în Liga C după ce Finlanda a învins-o pe Muntenegru cu scorul de 2-0. Man a reușit să deschidă scorul ăn minutul 38. În repriza secundă, elevii lui Edi Iordănescu s-au dezlănțuit. Pușcaș a dublat avantajul României în minutul 74, după o pasă magistrală oferită de Bancu. Dzeko a reușit să reducă din diferența de scor în minutul 77, însă Rațiu a marcat după doar două minute, după o combinație frumoasă cu același Bancu. Cu câteva minute înainte de fluierul final, Pușcaș a marcat din nou cu un șut expediat de la marginea careului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie