Image-Description
Deputat de la București: „Parlamentul European dă în sfârșit verdictul corect: RM este un stat oligarhic capturat!”
Politic 11 octombrie 2018, 11:50 | 3410

Raportul Parlamentului European de acum două zile confirmă în cel mai clar mod că Republica Moldova este o țară capturată de interese oligarhice, iar justiția și statul de drept stau la cheremul unui singur om, afirmă deputatul român Matei Adrian Dobrovie.

„Parlamentul European dă în sfârșit verdictul corect: Republica Moldova este un stat oligarhic capturat! PSD-ALDE trebuie să oprească susținerea pentru regimul Plahotniuc prin care fac mai mult rău decât bine cetățenilor Republicii Moldova. Raportul PE confirmă în cel mai clar mod că Republica Moldova este o țară capturată de interese oligarhice, iar justiția și statul de drept stau la cheremul unui singur om”, afirmă deputatul de la București.

„Oamenii din Republica Moldova sunt în suferință. Pe lângă sărăcia care îi alungă pe majoritatea în afara țării pentru a avea un trai decent, partea cea mai dureroasă e că nici măcar nu există perspective de mai bine din cauza corupției endemice din țară. Guvernul R. Moldova nu face altceva decât să mimeze niște reforme, instituțiile statului rămân în continuare nefuncționale iar cetățenii nu au nicio fărâmă de încredere in ele. România trebuie să sprijine interesul real al cetățenilor moldoveni solicitând atât pe canale diplomatice, cât și prin declarații publice, revenirea Republicii Moldova la o democrație funcțională prin eliberarea presei, respectarea independeței justiției și, extrem de important, nefraudarea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019”, a punctat Matei Dobrovie.

Opinia ta contează. Comentează!