Parlamentul European ar putea aproba, în luna mai, un sprijin suplimentar de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova
Economic 6 martie 2023, 17:38 | 289

Parlamentul European urmează să aprobe în luna mai un sprijin suplimentar, de 145 de milioane de euro, pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de eurodeputatul Siegfried Mureșan, raportor al Comisiei pentru bugete din legislativul european privind avizul asupra asistenței macro-financiare.

Această nouă alocare de resurse financiare a fost propusă de Comisia Europeană la sfârşitul lunii ianuarie curent. Dintre cele 145 de milioane de euro propuse, 45 de milioane de euro sunt fonduri nerambursabile, iar celelalte 100 de milioane de euro sunt credite în condiţii avantajoase. La fel ca până acum, noul sprijin financiar va fi condiţionat de buna desfăşurare a programului cu Fondul Monetar Internaţional şi de îndeplinirea anumitor obiective convenite de Republica Moldova şi blocul comunitar, precum combaterea corupţiei, consolidarea statului de drept şi a securităţii energetice. Banii vor ajunge la Chișinău în două tranşe - prima în trimestrul trei, iar cea de-a doua - în trimestrul patru al acestui an.

Opinia ta contează. Comentează!