Ana Revenco a fost propusă la șefia Centrului pentru comunicare strategică și combatere a dezinformării
Social 16 octombrie 2023, 17:52 | 267

Fostul ministru de Interne, Ana Revenco, va conduce o altă instituție. Președintele Maia Sandu a propus-o pe Revenco la șefia Centrului pentru comunicare strategică și combatere a dezinformării. Într-o reacție publicată pe internet, Ana Revenco scrie că va face tot ce îi stă în puteri ca să asigure buna funcționare a centrului creat în iulie curent.

Candidatura Anei Revenco va fi examinată la următoarea ședință a Parlamentului, precizează un comunicat al Președinției. Fostul ministru de Interne afirmă în mesajul său că este o onoare și o mare responsabilitate să coordoneze Centrul pentru comunicare strategică și combatere a dezinformării.

ANA REVENCO, fost ministru al Afacerilor Interne: "Falsurile și atacurile hibride aduc daune la fel de mari ca războiul și crima. În acest context, voi depune tot efortul pentru a asigura că trăim cu toții într-o societate liberă și bine informată."

Ana Revenco a fost ministru de Interne în perioada august 2021 - iulie 2023. Aceasta și-a anunțat demisia la două săptămâni după atacul armat de pe Aeroportul Chișinău, în urma căruia au murit un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

La sfârșitul lunii iulie curent, Parlamentul a aprobat cu 55 de voturi crearea Centrului pentru comunicare strategică și combatere a dezinformării. Inițiativă legislativă a fost semnată de către președintele Maia Sandu.

Opinia ta contează. Comentează!