Peste 200 de alergători din Republica Moldova și România au pornit astăzi de la linia de start a ultramaratonului „Rubicon”
Social 22 martie 2024, 20:28 | 247

Peste 200 de alergători din Republica Moldova și România au pornit astăzi de la linia de start a ultramaratonului „Rubicon”, care, în acest an, se desfășoară, în premieră, pe o distanță de 478 de kilometri. Cursa a început în această dimineață la Arcul de Triumf din Chișinău și se va încheia duminică la Arcul de Triumf din București.

Unii alergători ne-au spus că nu ezită să participe la toate competițiile sportive pentru că astfel vor să fie un exemplu pentru alții.

La ultramaraton a venit și un grup de angajați ai Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”.

La eveniment au participat și doi angajați ai Ministerului Educației, a menționat șeful instituției, Dan Perciun.

DAN PERCIUN, ministrul Educației: "Avem și o bucurie deosebită la minister, pentru că printre dumneavoastră sunt și doi angajați ai noștri. Așa că le urăm succes lui Sergiu și Victoriei și sperăm să reprezinte cu onoare și demnitate Ministerul Educației."

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Există și un motiv comun. Acest motiv comun este să scurtăm distanța de la Chișinău la București, să apropiem Republica Moldova de România, să consolidăm pacea, prietenia și solidaritatea."

Cursa se va încheia duminică, 24 martie, la Arcul de Triumf din București. Se estimează că întreg traseul va fi parcurs în aproximativ 52 de ore. Un autocar pus la dispoziție de organizatori îi va însoți pe atleți pe întreaga durată a evenimentului.

Opinia ta contează. Comentează!