Kievul se pregătește pentru o iarnă grea
Externe 6 septembrie 2023, 15:34 | 252

Kievul se pregătește pentru o iarnă grea. În timp ce muncitorii renovează sistemul de încălzire, primarul capitalei declară că oamenii trebuie să aibă în sezonul rece apă caldă, încălzire și electricitate, indiferent de provocările care există, notează AFP.

În Podil, cartierul central din Kiev, se lucrează de zor la renovarea sistemului de încălzire.

OLEXANDR PELYPYSHYN, șeful departament, Kyivteploenergo: "În această zonă se înlocuiește rețeaua de încălzire de la conducta principală, cu un diametru de 700 mm, care alimentează o parte semnificativă a orașului Kiev și a cartierului Podilsky. Rețeaua de încălzire a fost supusă multor avarii. Prin urmare, s-a decis înlocuirea acestui tronson al conductei."

OLEXANDR KULICH, operator de mașină: "Uneori se întâmplă să schimbe rețeaua de încălzire iarna. Cu siguranță, este mai bine să lucrezi vara, pentru că este cald. Iarna, lucrăm mai repede și mai mult. Și în zilele libere, lucrăm pentru a oferi locuitorilor căldură."

Primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, zice că există destule provocări.

VITALI KLICIKO, primarul Kievului: "Nu numai că nu obținem suficientă finanțare, dar și personal nu este suficient. Există o mulțime de profesii foarte importante, cum ar fi sudorii, care au fost înrolați în Forțele Armate ale Ucrainei. Apără patria! Dar presiunea asupra orașului este mare. Nimeni nu caută scuze! Toată lumea caută rezultate. Suntem responsabili pentru servicii și responsabilitatea noastră în această iarnă este să oferim apă caldă, încălzire și electricitate pentru fiecare dintre cetățenii noștri."

Amintim că iarna trecută, Ucraina a intrat în sezonul rece cu șase milioane de oameni, care au stat în frig, fără curent, din cauza atacurilor cu rachete lansate de către ruși. Deja de mai bine de un an și jumătate, Kremlinul a declanșat un război neprovocat în Ucraina, cauzând moarte și distrugeri masive în infrastructura țării.

Opinia ta contează. Comentează!