Comercianții monitorizați de SFS
Economic 8 martie 2024, 20:04 | 1484

În contextul Zilei internaționale a femeii, Serviciul Fiscal desfășoară și azi acțiuni de monitorizare a celor care vând flori, și a celor care activează în domeniul ospitalier, numit HoReCa. Comercianții susțin că eliberează bon fiscal cu regularitate și fac acest lucru nu doar în zile de sărbătoare. Ce spun cumpărătorii, vedeți în reportajul nostru.

Alții spun că nu au primit bon fiscal.

Comercianții spun că eliberează bon de casă nu doar în perioada sărbătorilor, ci în fiecare zi.

Acțiunile de monitorizare nu vizează impunerea de sancțiuni, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Fiscal, Adrian Platon.

ADRIAN PLATON, șef al Serviciului comunicare, Serviciul Fiscal de Stat: "Acțiunile date sunt desfășurate urmare a creșterii cererii acestor servicii și apare și riscul ca contribuabilii, agenții economici din domeniile menționate să diminueze veniturile încasate și astfel să achite mai puține impozite și taxe la bugetul public național."

Autoritatea fiscală le recomandă tuturor contribuabililor să respecte legea, iar cumpărătorilor – să ceară bonul de casă la procurarea florilor, la achitarea serviciilor, contribuind astfel la majorarea nivelului de conformare.

Opinia ta contează. Comentează!