Image-Description
Comisia Electorală Centrală, acuzată că pune bețe în roate ACUM; Maia Sandu: CEC-ul PD-ului ne blochează ILEGAL activitatea!
Politic 18 ianuarie 2019, 12:00 | 2016

După ce în luna decembrie, fără niciun motiv plauzibil, regimul a interzis blocului ACUM Platforma DA și PAS să colecteze bani pentru campania electorală, Comisia Electorală Centrală vine cu o nouă monstruozitate, afirmă președinta PAS, Maia Sandu.

„Ne interzice să cheltuim bani din contul „Fondului electoral” înainte de 25 ianuarie, chiar dacă legea prevede expres și fără echivoc dreptul unui concurent electoral să încaseze și să cheltuie banii din „Fondul electoral” începând cu ziua înregistrării în calitate de concurent electoral”, afirmă copreședinta blocului ACUM Platforma DA și PAS.

Blocul ACUM DA PAS a fost înregistrat în calitate de concurent electoral pe 2 ianuarie, prin urmare anume din această zi avem dreptul legal să facem încasări și cheltuieli din contul „Fondului electoral”. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că CEC încearcă să ne forțeze să intrăm în campania electorală, și așa foarte scurtă, total nepregătiți - fără materiale promoționale. Asta înseamnă că CEC vrea ca noi să mai pierdem zile prețioase înainte să putem începe campania pe bune. Asta înseamnă că noi nu putem cumpăra din timp bilete de avion pentru a merge la întâlniri cu cetățenii noștri care locuiesc în alte țări”, mai spune lidera PAS.

Potrivit Maiei Sandu, această decizie a CEC este un abuz, care nu afectează nicidecum partidele de la guvernare, care se scaldă în bani.

„Bineînțeles că aceste abuzuri ale CEC-ului nu afectează partidele hoților - ei nu au nevoie să cumpere bilete ieftine de avion pentru că zboară cu avioane proprii cumpărate din bani furați, pentru ei lucrează o mulțime de tipografii și ei fac deja campanie de zor prin concerte, împărțirea pomenilor electorale, dezinformare și propagandă. Acestea nu sunt alegeri libere și corecte, acest proces arată tot mai mult ca o mascaradă!

Totodată, Maia Sandu a precizat că blocul ACUM Platforma DA și PAS se va adresa chiar astăzi instituțiilor internaționale, observatorilor și celor care monitorizeză desfășurarea acestor alegeri, reclamând „o nouă blocare ilegală a activității noastre”.

Opinia ta contează. Comentează!