Afraa a supraviețuit zece ore sub ruine, după ce cutremurul din 6 februarie i-a ucis părinții și pe cei patru frați
Externe 7 august 2023, 19:59 | 670

Copila născută sub ruine și găsită lângă mama sa moartă, după cutremurul devastator de acum șase luni, care a lovit Siria și Turcia, este sănătoasă și locuiește cu familia sa adoptivă. O cheamă Afraa și crește alături de alți șapte copii ai părinților săi adoptivi. Aceștia sunt unchiul și mătușa sa, scrie BBC.

Afraa a supraviețuit zece ore sub ruine, după ce cutremurul din 6 februarie i-a ucis părinții și pe cei patru frați. A moștenit zâmbetul mamei sale, spune unchiul fetei.

Pe 6 februarie, un cutremur devastator a zguduit sud-estul Turciei și nordul Siriei. Peste 44.000 de oameni au murit atunci. Imediat după ce seismul a lovit Jindayris, mama fetiței a intrat în travaliu și a născut sub ruinele casei care s-a prăbușit. A murit înainte ca salvatorii să o găsească. Bebeluşul a fost singurul membru al familiei care a supraviețuit. Tatăl și cei patru frați ai ei au murit, împreună cu mama, scrie BBC.

Imaginile video dramatice, cu salvarea fetiței de sub dărâmături, au devenit virale. Copila a fost dusă la spital și a primit inițial numele Aya, care înseamnă miracol în arabă. Unchiul său, care este și tatăl adoptiv, a numit-o Afraa, în memoria mamei biologice a fetiței. Medicul care a îngrijit-o a spus că avea vânătăi și abia respira. După șase luni, nicio rană nu mai este vizibilă.

Opinia ta contează. Comentează!