Taxă de intrare în Veneția de cinci euro
Externe 25 aprilie 2024, 20:13 | 317

De astăzi, turiștii care merg la Veneția pentru o zi vor plăti cinci euro, doar ca să intre în oraș. Este vorba despre un proiect pilot, care se va desfășura în acest an între 25 aprilie și 14 iulie, scrie France 24. Autoritățile speră să găsească „un echilibru între turism și locuitorii orașului”.

Când vor debarca în gara din Veneția, turiștii vor da de controlorii responsabili să verifice dacă persoanele sunt în posesia biletului de intrare, obligatoriu în zilele aglomerate. Cu această premieră mondială, orașul speră să scape de așa-zisul supraturism.

SIMONE VENTURINI, consilier pentru Turism, Veneția: "Scopul este de a găsi un echilibru între turism și oraș și locuitorii săi.Trebuie să reducem impactul turismului în anumite zile. Este prea important. Crește presiunea asupra orașului."

Această taxă de cinci euro vizează, de asemenea, doar turiștii care intră zilnic în orașul vechi între 8:30 și 16:00, ora locală. Ei vor trebui să-și descarce codul QR pe ​​site-ul dedicat disponibil în italiană, engleză, spaniolă, franceză și germană. Pe piața elegantei gări Santa Lucia, principalul punct de intrare în oraș, a fost amenajată de la zero o casă de bilete pentru a ajuta turiștii fără această nouă cheie sub formă de cod QR. Sunt scutite de la plată persoanele cu nevoi speciale, cele care însoțesc o rudă cu dizabilități, și persoanele cu vârsta mai mică de 14 ani și studenții.

Veneția, renumită în întreaga lume pentru monumentele, operele de artă, podurile și canalele sale, este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1987. În septembrie însă, orașul a scăpat la limită de a fi înscris pe lista patrimoniului mondial, ai cărui experți estimaseră că această bijuterie era amenințată de prea mult turism și încălzirea globală, din cauza măsurilor „insuficiente” luate de Italia pentru a combate deteriorarea sitului.

Opinia ta contează. Comentează!