Image-Description
Bogații lumii au început să evite băncile și își depozitează averile în seifuri
Externe 22 noiembrie 2019, 13:15 | 1687

Din Londra și până în Elveția și SUA, bogații încep să stocheze metale prețioase, bani gheață și criptomonede în seifuri, fie de teama unei recesiuni globale fie pentru a evita dobânzile negative la depozitele bancare, transmite Bloomberg.

Un exemplu în acest sens este o clădire din cartierul londonez Mayfair care la prima vedere seamănă cu un club privat dar care la subsol adăpostește una din cele mai sigure locații din Londra. Construit de firma IBV International Vaults, fortăreața de oțel este programată să fie deschisă luna viitoare și își va oferi serviciile miliardarilor care caută un loc pentru a-și depozita avuțiile.

"Primim telefoane în fiecare săptămână cu privire la o cameră disponibilă pentru 2,5 milioane lire sterline (3,2 milioane dolari) pe an", a spus Sean Hoey, director la IBV London, referindu-se la un seif de mărimea unui apartament. Firma are însă în același loc și 550 de casete de valori și mizează pe reputația de siguranță a Londrei în pofida Brexitului.

Aceasta va fi cea de a șasea locație deschisă de IBV și nu este singura firmă care primește solicitări de la cei bogați.

Un sondaj efectuat în rândul clienților bogați ai UBS Global Wealth Management arată că aceștia au început să stocheze cash în așteptarea unei scăderi semnificative a piețelor bursiere până la finele anului următor.

Aceeași poveste la Sincona Trading AG, un dealer de metale prețioase care oferă spre închiriere peste 1.000 de casete de valori în centrul orașului Zurich. În urmă cu trei ani firma avea zeci de casete libere însă acum închiriază câte cinci în fiecare zi, a dezvăluit Benoit Schoeni, director la Sincona Trading AG.

Opinia ta contează. Comentează!