Un nou record gastronomic la Jurnal TV
Social 16 octombrie 2023, 20:13 | 382

Echipa Jurnal TV a înregistrat un nou record gastronomic de Hramul Chișinăului, gătind cea mai mare porție de Kavarma. Din zeci de kilograme de roșii, ardei, ciuperci s-a făcut una dintre cele mai faimoase mâncăruri bulgărești. Prezentatorii și reporterii postului nostru de televiziune au dat evenimentului un farmec deosebit. Cum s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a tradiționalului show ”Poftă mare, Chișinău”, vedeți în continuare.

La festival au participat mai multe colective artistice din localitățile bulgărești, printre care și ansamblul ”Plamice”, din satul Stoianovca, raionul Cantemir.

Toți și-au suflecat mânecile pentru a pregăti o porție enormă de Kavarma. Rețeta ne-a dat-o bucătarul-șef Alexandru Comerzan.

ALEXANDRU COMERZAN, bucătar-șef: "80 de kilograme de carne, 60 de kilograme de ceapă, 60 de kilograme de roșii, după care mergem cu 30 de kilograme de ciuperci, avem mix de ciuperci, păstrăv și champignon. Vin roșu de casă. Noi vom face o Kavarma, așa, a la Jurnal TV. Sare, piper, 30 de kilograme de ardei roșu, boia afumată și multă, multă dragoste."

Alături de bucătar au fost prezentatorii și reporterii Jurnal TV.

SOFIA OBADĂ, prezentatoare, Jurnalul orei 19: "Este o atmosferă faină, gătim, suntem uniți, focul ne cam dă bătăi de cap. Eu cred că vom face cea mai gustoasă Kavurma din câte au fost făcute."

DUMITRU MIȘIN, moderator, Ora Expertizei: "O să mai pun o rețetă în torbița de rețete de acasă. Toată culinăria pe care am făcut-o cu ocazia ”Poftă mare, Chișinău!”, am încercat-o și acasă."

VLADA TOMESCU, reporter Jurnal TV: "Mirosul este excepțional. Cred că se simte după ecrane. Atmosferă frumoasă, muzică, dansuri.

MARIA MARIAN, moderatoare, emisiunea ”Fii Sănătos”: "Mergem cu familia în Bulgaria foarte des. Mergem cu mașina, ne este comod, ne place foarte mult."

Opinia ta contează. Comentează!