Jurnalul orei 17, 27 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 27 octombrie 2023, 19:02 | 908

Prezentat de Vasile Luchianu

Gimnaziul-grădiniță „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu, raionul Taraclia, a sărbătorit 35 de ani de la fondare. Cu acest prilej, conducerea gimnaziului a dezvelit un bust al lui Dimitrie Cantemir în curtea școlii, numită în memoria acestui domnitor, cronicar și filozof. La eveniment au participat copii, absolvenți, dar și invitați din România.

Polițiștii americani încă îl caută pe individul care a comis un atac armat în orașul Lewiston, statul Maine, în timpul căruia a ucis cel puțin 18 oameni și a rănit alte câteva zeci. Este cel mai sângeros atac de acest fel din acest an, iar comunitățile sunt în lockdown până va fi găsit ucigașul. Președintele Joe Biden a deplâns un nou atac masiv cu utilizarea armei de foc, despre care a spus că e tragic și fără sens.

Recensământul național din primăvara anului viitor va fi realizat cu metode moderne de colectare a datelor. Despre acest lucru anunță experții, care au studiat rezultatele recensământului de probă, efectuat în Republica Moldova în perioada 28 august - 10 octombrie curent. Colectarea corectă a datelor a fost subiectul discuțiilor la o masă rotundă, organizată de Biroul Naţional de Statistică în parteneriat cu Fondul Organizației Națiunilor Unite pentru Populație.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie