Jurnalul orei 17, 23 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 23 aprilie 2024, 22:19 | 425

Prezentat de Vasile Luchianu

Mai mulți artiști din trupa rusească Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova, anunță consilierul președintelui Maia Sandu, Adrian Băluțel. Trupa Bi-2 este cunoscută pentru condamnarea invaziei Rusiei în Ucraina.

Rusia a lansat un atac cu drone în cursul nopții trecute asupra orașului port Odesa. Nouă persoane, inclusiv patru copii, au fost rănite, precizează oficialii militari, citați de Reuters. Într-un alt atac al rușilor a fost distrus turnul de televiziune din Harkov. „Este un act de intimidare pentru a face teroarea vizibilă în întreg orașul”, a reacționat președintele Volodimir Zelenski.

Oamenii legii au ridicat peste 20 de milioane de lei în cadrul perchezițiilor în care sunt vizați susținătorii noului bloc politic Victoria/Pobeda al fugarului Ilan Șor. Aceștia au revenit aseară în Republica Moldova de la Moscova. Procurorii PCCOCS au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari. Astăzi ofițerii și procurorii au efectuat 27 percheziții în mai multe localități la domiciliile celor implicați în schema infracțională. Banii, introduși în țară de mai mulți curieri, erau destinați finanțării ilegale a unor formațiuni politice din surse tenebre, afirmă autoritățile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie