Image-Description
Un imn anti-viol al femeilor din Chile a devenit fenomen internațional (FOTO/VIDEO)
Externe 7 decembrie 2019, 15:14 | 2627

Un cântec de protest al femeilor din Chile despre cum ajung femeile să fie învinovățite pentru că au ajuns în situația de victimă a agresiunilor sexuale a devenit un imn viral pentru feministetele din lume.

Melodia ”Un violador en tu camino / Un violator în drumul tău” a fost cântată pentru prima oară la sfârșitul lunii noiembrie în Chile, dar acum este adoptată de feministe din Mexic, Columbia, Franța, Spania și Marea Britanie.

Ea este intens distribuită inclusiv pe rețelele de socializare din România, menționează HotNews.ro

Videoclipuri cu femei legate la ochi interpretând melodia - și realizând anumite mișcări de dans - au devenit virale pe rețelele de socializare din toată lumea, relatează The Guardian.

Melodia, scrisă de Lastesis, un grup de teatru feminist din Valparaíso, a început se se audă în toată lumea, ajungând chiar și în România, fiind larga distribuită, sub diverse forme, pe Facebook.

”Nu a fost realizat cu intenția de a fi o melodie de protest - femeile de la marșuri au transformat-o în mult mai mult de atât”, a spus Paula Cometa, care a vorbit din partea grupului.

Un violator în drumul tău este bazat pe lucrările Ritei Segato, care spune că violența sexuală este o problemă politică, nu una morală

Opinia ta contează. Comentează!