Donețk, lupta pentru supraviețuire
Externe 3 august 2023, 19:56 | 355

Apărarea aeriană ucraineană a doborât în cursul nopţii de miercuri spre joi 15 drone lansate de Rusia asupra orașului Kiev, au anunțat autoritățile locale. Invazia rusă continuă să afecteze și alte părți ale Ucrainei. De exemplu, în orașul Donețk, din est, controlat de ruși, oamenii luptă zilnic pentru supraviețuire, notează Al Jazeera.

Cândva un centru popular pentru fanii fotbalului din Ucraina, stadionul Șahtior Donețk este dovada a cât de mult s-a schimbat totul, de când Rusia a declanșat un război neprovocat în Ucraina. Acum, este un monument pustiu... Viața în acest oraș este o luptă constantă pentru supraviețuire. Nu există sirene de avertizare, așa că dacă cineva aude sunetul bombardamentelor, se numără printre cei mai norocoși - a supraviețuit, scrie Al Jazeera.

Drumurile sunt mărginite de clădiri deteriorate și distruse. Urma războiului este mai evidentă pe fațadele clădirilor rezidențiale. Una dintre puținele, care încă stă în picioare, este moscheea din imagini, singura din Donețk.

Uneori, doar câteva străzi separă viața de moarte. În centrul orașului, de exemplu, la câțiva kilometri de alte zone, oamenii încearcă să ducă o viață normală, iar magazinele și cafenelele sunt deschise. Odată cu lăsarea nopții, contrastele din oraș sunt mai puțin evidente. Oamenii se adăpostesc în case, fiind uniți de incertitudinea unei noi nopți în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Opinia ta contează. Comentează!