Pregătirile pentru festivalul anual de sculptură în nisip, desfășurat în Belgia, sunt în toi
Externe 26 iunie 2023, 19:50 | 327

Pregătirile pentru festivalul anual de sculptură în nisip, desfășurat în Belgia, sunt în toi. Zeci de artiști din toată Europa muncesc timp de zece zile pentru a crea o lume de basm pe plaja din comuna Middelkerke, scrie AFP. Startul evenimentului se va da în această sâmbătă, pe 1 iulie.

Sculpturile în nisip prind treptat contur pe coasta belgiană. Ediția din acest an a festivalului este dedicată poveștilor.

PETER MONBAILLEU, organizatorul festivalului: "Încercăm să rămânem relevanți prin a include cât mai multă interacțiune, prin a arăta nu doar sculpturi în nisip, dar, de asemenea, prin a include o poveste, arătând oamenii, exemple pentru copii. Avem surprize la stânga și la dreapta."

Participă 25 de sculptori în nisip din toată Europa.

PETER MONBAILLEU, organizatorul festivalului: "Aducem aproximativ cinci mii de tone de nisip. Asta înseamnă 300 de camioane încărcate."

SUSANNA RUSELER, sculptor în nisip: "Ceea ce fac este să tai mai întâi forma principală, apoi fac aceste straturi și apoi răzuiesc. Adaug aici ca să formez o mică umbră dedesubt. Dacă te uiți de aproape, arată dezordonat, dar de jos, de acolo unde vor privi oamenii, sper că arată foarte blănos."

Festivalul anual din Middelkerke va dura zece zile.

Opinia ta contează. Comentează!