Condamnat pentru abuz sexual
Social 12 martie 2024, 20:12 | 359

Judecătoria Bălți l-a condamnat pe un cetățean al Italiei la 15 ani și șase luni de închisoare, pentru că a abuzat sexual șase adolescenți. Inculpatul a fost extrădat din Italia pentru ispășirea aici a pedepsei. Potrivit anchetei, infracțiunile au fost comise în perioada 2009 - 2011.

Într-un comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale se arată că inculpatul a efectuat mai multe vizite în Republica Moldova cu pretextul de a acorda ajutor umanitar familiilor sărace, dar și orfelinatelor. Individul a acționat împreună cu un amic. Ambii aveau sub 60 de ani.

COMUNICATUL PCCOCS: "Cu primul adolescent, cel mai mare, aceștia au făcut cunoștință într-o întreprindere de transport. După ce l-au întrebat dacă și-ar dori să câștige bani, bărbații i-au oferit un telefon și bani. La următoarea revenire în Republica Moldova, unul dintre bărbați i-a cumpărat minorului încălțăminte de iarnă, după care a întreprins o primă încercare, nereușită, de abuz sexual. Peste un an, acesta a repetat încercarea și l-a remunerat pe adolescent cu 600 de lei și cu o geantă."

Ulterior, inculpatul l-a amenințat pe adolescent că va divulga raporturile sexuale, dacă tânărul nu va identifica alți băieți din sat, pentru același scop. Victima le-a făcut cunoștință cu un adolescent de 15 ani, provenit dintr-o familie săracă. Acesta a primit 400 de lei pentru faptul că i-a atins organul inculpatului, a fost și abuzat, precizează sursa citată.

COMUNICATUL PCCOCS: "Au urmat alți copii care au fost abuzați. Aceștia erau exploatați sexual atât în apartamentul închiriat de către cei doi bărbați, cât și în casa unui adolescent, dar și într-o pensiune. Cei doi îi remunerau pe adolescenți cu sume ce variază între 200 și 800 de lei."

În cadrul acestui dosar, procurorii au efectuat mai multe percheziții în apartamentului închiriat de către inculpat, unde au fost găsite probe. Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile. După expirarea termenului de arestare, însă, acesta a părăsit Republica Moldova, cu ignorarea obligației de a se prezenta în judecată. Individul a fost condamnat în 2021, chiar dacă a lipsit după ce a fost citat repetat.

La solicitarea autorităților din Chișinău, inculpatul a fost extrădat din Italia pentru ispășirea aici a pedepsei pentru trafic de copii și pornografie infantilă. Cel de-al doilea suspect a fost anunțat în căutare internațională.

Opinia ta contează. Comentează!