Armata rusă a bombardat instalații hidrotehnice și infrastructura de transport din orașul Krivoi Rog
Externe 15 septembrie 2022, 19:52 | 358

Armata rusă a bombardat instalații hidrotehnice și infrastructura de transport din Krivoi Rog, orașul natal al lui Volodimir Zelenski. Avarierea instalațiilor hidrotehnice a dus la creșterea nivelului apei în râul Inguleț, cu câțiva metri. Mai multe cartiere au rămas fără apă. După atacul de ieri, rușii au bombardat astăzi, repetat, orașul. Adresându-se rușilor în limba lor, Zelenski le-a spus că vor rămâne în istorie drept teroriști, de care se vor rușina proprii lor nepoți.

Ieri, armata rusă a tras opt rachete de croazieră X-22 asupra infrastructurii critice și de transport din Krivoi Rog.

OLEKSANDR VILKUL, șeful administrației militare, Krivoi Rog: "Peste noapte a fost realizată o listă mare de activități necesare. Începând cu două ruperi de baraj suplimentare în zona Cernogorka pentru a crește capacitatea de scurgere a apei, până la lucrări de inginerie de mari dimensiuni. Pot spune că accidentul este încă în curs de lichidare. Ulterior, însă, apa a scăzut semnificativ, iar nivelul apei a început să se retragă în zonele inundate. În total, au fost inundate 112 case."

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "La locul loviturii cu rachete de la Krivoi Rog se face totul pentru a elimina consecințele acestei ultime mârșăvii rusești. Mârșăvia, care poate să le placă propagandiștilor ruși nebuni, dar cu siguranță nu va salva starea morală și psihologică a soldaților ruși. Și-au dat seama că comandamentul rus este mediocru și că vor fi înfrânți în toate direcțiile în Ucraina. Nicio teroare nu o va rezolva, pentru că teroarea nu face decât să confirme slăbiciunea celui care recurge la ea."

Zelenski a făcut și o declarație în limba rusă.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Și o să le spun „tovarășilor" în limba rusă. Atacurile voastre de rachete de astăzi, rachete rusești asupra Krivoi Rog, asupra barajului de la Karaciun, asupra unor instalații care nu au nicio valoare militară, ci asupra a sute de mii de civili obișnuiți, reprezintă încă un motiv pentru care Rusia va pierde. Va pierde nu numai acest război, ci și istoria însăși. Istoria este scrisă de oameni, dar niciodată de neoameni. Drept cine veți rămâne în istorie? Toți cei, care loviți cu aceste rachete? Cei care ați venit pe pământul nostru? Niște fricoși! Voi sunteți niște fricoși care se luptă cu civili. Sunteți niște ticăloși, care fug de pe câmpul de luptă și încearcă să facă rău de la distanță. Veți rămâne niște teroriști de care se vor rușina proprii voștri nepoți."

Toată noaptea în Krivoi Rog s-a lucrat pentru a lichida consecințele atacului cu rachete rusești. Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a reamintit pe contul său de Twitter că Rusia este un stat terorist și trebuie să fie recunoscut ca atare.

Opinia ta contează. Comentează!